Wie

Pit Gooskens

Opgegroeid in een ondernemersgezin heb ik als kind steeds de overtuiging gehad dat geld er gewoon altijd genoeg was en er altijd zal zijn. Onbezorgd en onvolwassen ben ik in mijn studententijd nog steevast verder gegaan met het vermijden van financiële verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen leven. Onbewust wilde ik een leven lang verzorgd worden. Dat ging een hele tijd zonder veel problemen.

pit_gooskens_tuin_klein

Totdat mijn vader in korte tijd achteruit ging en zijn bedrijf niet meer kon managen. Toen sprong ik in het gat. Ik werd directeur, maar zonder kennis van zaken.

Dat leidde in eerste instantie tot paniek (hoe moet dat in hemelsnaam? ), toen tot overmoed (Ik doe het gewoon) en daarna tot angst om het fout te doen voor de rest van de familie. Een rollercoaster van emoties, naast het verwerken van het verlies van mijn vader. Ik moest in snel tempo financieel volwassen zien te worden.

Dat ging niet vanzelf: ik liet me door adviseurs van alles vertellen en stelde besluiten eindeloos uit. Uiteindelijk heeft Financial Life planning een grote ommekeer gebracht in mijn houding ten aanzien van geld en mijn leven. Ik leerde over mijn innerlijke en onbewuste overtuigingen over geld, velen meer dan hiervoor al genoemd en dat ze geen waarheid zijn. Ik leerde dat ik gewoon kon rekenen en geld eigenlijk veel minder ingewikkeld is dan ik dacht en hoe ik emotie en zakelijk kon scheiden.. Financial Life Planning heeft me geleerd mijn geld en mijn leven op elkaar af te stemmen en mij te bevrijden van de kramp op geld.

Inmiddels is geld ook mijn passie. Niet het hebben ervan, maar het immens boeiende ervan: dat het voor iedereen iets anders betekent. Vanuit mijn persoonlijke ervaring en met behulp van Financial Life Planning en Money Coaching help ik mensen zichzelf te bevrijden van de beperkingen door hun relatie met geld en te zoeken naar hun persoonlijke levensdoelen en betekenis.